foto van Amy Joan Berentsen

OVER

Amy

Hi, welkom mooie vrouw. Ik ben er voor jou (en je partner), tijdens het dragen van je kindje, het geboorte geven aan je kindje en in de eerste fase van het moederschap. Mijn naam is Amy Joan Berentsen, doula en voedingsdeskundige in Hilversum & omgeving.

Doktersassistent

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Doktersassistente. Nadat ik deze opleiding succesvol heb afgerond, ben ik tijdelijk als doktersassistente in verschillende huisartsenpraktijken werkzaam geweest. In deze periode ontdekte ik mijn grote interesse in voeding en gezondheid.

Biologie, voeding & gezondheid

Ik koos voor verdieping en startte in 2015 met de vierjarige bachelor opleiding Biologie, Voeding en Gezondheid aan de Aeres Hogeschool in Almere. Tijdens deze studie kreeg ik de ruimte om vanuit een breder perspectief naar de gezondheid van de mens te kijken. Dit perspectief wordt ook wel de holistische visie genoemd.

Holistische visie

Ik volgde verschillende bijscholingen en cursussen op het gebied van natuurvoeding, orthomoleculaire voeding, ayurvedische voeding en kruidengeneeskunde. In het laatste studiejaar specialiseerde ik mij in de antroposofische gezondheidszorg en gebruikte de antroposofie als belangrijke inspiratiebron bij het afronden van mijn studie.

Antroposofische gezondheidszorg

Bij het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg aan de hogeschool in Leiden heb ik een onderzoek uitgevoerd naar de reguliere en antroposofische zwangerschaps- en geboortezorg in Nederland. Daarnaast heb ik in opdracht van het lectoraat voor zorgprofessionals, (aanstaande) zwangere vrouwen en kraamvrouwen een brochure ontwikkeld over de antroposofische zorg rond zwangerschap en geboorte in Nederland.

Het vrouw-zijn

Naast mijn interesse voor voeding en de gezondheid van de mens raakte ik geïntegreerd en gepassioneerd door de vele facetten van het vrouw-zijn: onze menstruatiecyclus, de hormoonhuishouding, een zwangerschap, de geboorte en de transformatie die een vrouw hierin maakt, het moederschap en het voluit vrouw mogen zijn.

Het geboorteproces

Ik ontdekte mijn verbintenis met de oude wijsheid rond geboorte en baren en mijn passie om zwangere vrouwen en hun partner bij te staan tijdens het geboorteproces. Na het afronden van mijn bachelor opleiding ben ik gestart met de doula opleiding bij ‘In Bloei’ in Rotterdam.

Doula & voedingsadvies

Mijn interesse voor natuurvoeding en de gezondheid van de mens, heb ik samengebracht met mijn passie om zwangere vrouwen en hun partner bij te staan tijdens het geboorteproces. Ik begeleid als doula meerdere geboortetrajecten per jaar. Daarnaast geef ik voedingsconsulten aan vrouwen met een kinderwens, zwangeren en vrouwen die net zijn bevallen.

Opleidingen

Doula opleiding

Doula opleiding / ‘In Bloei’ in Rotterdam / 2019 – heden

BASc Biology, Nutrition and Health

Bachalor opleiding Biologie Voeding en Gezondheid / Aeres Hogeschool Almere / 2015-2019

Bachalor minor: A different view on health and disease

Bachalor minor: A different view on health and disease / Hogeschool Leiden, Faculteit Antroposofische Gezondheidszorg / 2019

Doktersassistent

Doktersassistent / Rijn IJssel / 2011-2014

Bij- en nascholingen

De bevalling - Praktische begeleiding Natuurlijke Geboorte

Scholing De Bevalling – Praktische begeleiding Natuurlijke Geboorte / Stichting Natuurlijke Geboortezorg / Natuurlijke Kraamzorg Nederland / 2020.

Borstvoeding

Bijscholing Borstvoeding / Lactatiekundige Teddy Roorda / 2019

Ode aan vitaliteit

Ode aan vitaliteit / Academie Antroposofische Gezondheidszorg / 2019

Conferentie - Natuurlijk! Elementen van het geboorteproces

Conferentie – Natuurlijk! Elementen van het geboorteproces / Stichting Natuurlijke Geboortezorg / Natuurlijke Kraamzorg Nederland / 2019

Cursussen

Gezondheid na je zwangerschap

Cursus Gezondheid na je zwangerschap / University of Groningen / 2020

Gezonde voeding rondom zwangerschap voor moeder én kind

Gezonde voeding rondom zwangerschap voor moeder én kind / Kosmeoo Health / 2019

Meld je aan voor een gratis kennismaking

Kom in contact